• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Zwangerschap Stadia

 • Bekeken Bekeken: 938
 • Laatste update Laatste update:
 • Zwangerschap Stadia


  Week 1: Geen tekenen van zwangerschap. Mogelijks vind je een Dekprop.
  Week 2: Het is mogelijk dat het zeugje meer eet en drinkt dan anders.
  Week 3: De buikspieren spannen aan waardoor het buikje strakker aanvoelt. Er is nog geen echte gewichtstoename.
  Week 4: Lichte gewichtstoename. Het is mogelijk om de kleine foetussen te voelen, de grootte van knikkers, als je hierin enige ervaring hebt. (Sommigen kunnen dit reeds aan 3 weken voelen, maar gezien de vruchtjes nog zeer kwetsbaar zijn, wacht je beter wat langer, om de kans op Miskraam te vermijden.)

  s1.jpg


  Week 5: Buik wordt wat ronder, waardoor zeugje er nu ook zwanger begint uit te zien (afhankelijk van het aantal baby's). Je kan de foetusjes nu beter voelen zitten als balletjes.

  s2.jpg


  Week 6-7: Als je je handen rond de buik legt kan je de baby's voor het eerst voelen bewegen. Sommige zeugen krijgen nu de typische 'peervorm'.

  s3.jpg


  Week 8: Gewicht neemt nu sneller toe, vooral bij dracht van meerdere baby's. Je kan de baby's voelen en zien bewegen. Als je je oor tegen de buikwand legt kan je ze horen knarsetanden.

  s8.jpg


  Week 9: De bekkenbeenderen gaan open (als dat al niet begonnen was). De zeug krijgt het moeilijker om te bewegen en door haar gewicht vormen zich 'nesten' in het hooi.
  Week 10: De baby's worden geboren!

  @Gaby houdt een dagboek bij van een zwangere skinny waar alle stadia mooi te volgen zijn.
Top