• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Zonnebrand

 • Bekeken Bekeken: 415
 • Laatste update Laatste update:
 • Een Cavia kan verbranden door de zon, net zoals de mens. En, net zoals bij de mens, geldt ook voor de cavia dat lichtgekleurde Huid sneller verbrand dan donkergekleurde huid. En er kan zelfs huidkanker ontstaan indien de cavia veel 'zonnebaadt'. Maar waar de mens zich in kan smeren, moet de cavia gewoon de mogelijkheid hebben om uit de zon te gaan, de koele schaduw in. Je dient dan ook altijd voor schaduw te zorgen als de cavia buiten staat. Zelfs als je denkt dat het niet zo warm is, dient hij altijd schaduw te hebben.

  Symptomen:
  Rode huid, blaasjes op huid, zwelling van de huid, de huid voelt warm aan, jeuk.

  Behandeling:
  De ren of kooi moet altijd ten dele de schaduw staan. Je kan de bovenkant van de neus en de Oren insmeren met zonnecrème.
  Een verbrande huid kan je insmeren met een koele gel, bijvoorbeeld Aloë Vera-gel). Als de cavia pijn heeft, kan een pijnstiller worden gegeven (via de Dierenarts).

  Bron: De Grote Cavia
Top