• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Wonden

 • Bekeken Bekeken: 501
 • Laatste update Laatste update:

Navigatie

 • Kleine wondjes, zoals een schram, kan je stelpen met wc-papier of een tissue. Grotere wonden die blijven bloeden moeten door de Dierenarts worden gehecht.

  Een pleister op een wondje plakken gaat moeilijk bij een Cavia, net zoals een gaasje er op doen. Daarom is het het beste om de wond niet af te dekken maar in te smeren met een genezende zalf, zoals Echinaceazalf van A. Vogel, Crème Bioforce van A. Vogel of een andere zalf die ontsmet en verzorgt. Een zalf kan ook te sterk zijn; dan geneest de wond niet, maar wordt de wond waterig en/of groter. Dan dien je een andere zalf te gebruiken. Smeer het meerdere keren per dag in. Als de haren in de weg zitten, knip deze dan rondom de wond af.

  Bij wonden die niet willen helen, die gaan stinken of zweren, of die groter worden, moet je naar de dierenarts. Een infectie kan altijd makkelijk optreden, ook bij hele kleine wondjes en daarom moet je de wond, ook al is hij nog zo klein, altijd in de gaten houden.

  Symptomen:
  Bloeden, Huid die open is.

  Behandeling:
  Zelf behandelen. Bij grote wonden naar de dierenarts.
Top