• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Vitamine C poeder

 • Bekeken Bekeken: 279
 • Laatste update Laatste update:
 • Vitamine C is onmisbaar voor de stofwisseling bij Cavia’s. Cavia’s kunnen zelf geen vitamine C aanmaken en moeten ongeveer 20 mg per kilo lichaamsgewicht binnen krijgen. Dit kan door middel van Voeding maar ook door middel van Vitamine C supplementen. Een cavia met een gebrek van vitamine C is te herkenen aan de volgende symptomen: verminderde eetlust, doffe Vacht, slijmvliesbloedingen, tandafwijkingen en motorieke problemen. Langdurig gebrek kan dodelijk zijn voor cavia’s.

  De behoefte aan vitamine C neemt toe tijdens ziekte, dracht, herstel en wondgenezing (bijvoorbeeld na een operatie). Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in het neutraliseren van schadelijke stoffen, die vrijkomen tijdens een ontsteking, en in het aanmaken van bindweefsel. Een zieke cavia’s heeft ongeveer 100 mg vitamine C per dag nodig.

  Om deze redenen heeft Knoevel speciaal voor cavia’s Vitamine C Poeder in het assortiment. Dit poeder is eenvoudig te mengen met water waardoor de cavia het op een eenvoudige manier kan opnemen in het lichaam.

  Dosering: (per kg lichaamsgewicht per dag) 20 mg als ondersteuning, 100 mg tijdens ziekte. Oplossen in 0.5 ml water.

  Verkoop: Knoevelshop

  1547239969396.png
Top