• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

    Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Verslikken

  • Bekeken Bekeken: 433
  • Laatste update Laatste update:
  • Verslikken kan voorkomen als de Cavia te gulzig of te snel eet. Het is niets ernstigs, behalve dan dat je misschien moet kijken naar de hoeveelheid voer die je cavia krijgt. Het kan namelijk zijn dat hij zo gulzig eet omdat hij te weinig voer krijgt. Verslikken kan ook voorkomen als er voedsel blijft plakken in de Mond van de cavia. Daarom moet je altijd de mond controleren van je cavia als hij zich verslikt heeft, en als er voedsel vastzit, moet je dit voorzichtig verwijderen. Zonnebloempitten staan nummer één op de lijst van voedsel dat vast kan blijven zitten. Een zonnebloempit kan namelijk om de Tanden blijven steken als de cavia er op bijt. Mocht dat gebeuren dan moet je de pit verwijderen, of je kan voer geven waar geen zonnebloempitten inzitten.
Top