• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

    Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Vastzitten jong

  • Bekeken Bekeken: 364
  • Laatste update Laatste update:
  • Een jong kan vastzitten in het geboortekanaal als het te groot is of als het in stuitligging ligt. Als het jong er al uitsteekt, kan je proberen de moeder te helpen door met een nagel achter de Tanden van het jong te grijpen en het te trachten er uit te krijgen. Als de moeder nog weeën heeft, kan je zachtjes en rustig meetrekken als ze een wee heeft. Je dient in ieder geval een glijmiddel te gebruiken, zoals Vaseline of een glijmiddel voor mensen.
    Ga niet hard trekken en rukken en forceer niets; daar doe je geen goed mee. Als het jong echt vastzit, dien je naar de Dierenarts te gaan. Hij kan nog proberen om een glijmiddel in de vagina boven het jong aan te brengen. Als dat ook niet lukt, moet er overgegaan worden tot een Keizersnede.
Top