• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Trovet recovery

 • Bekeken Bekeken: 263
 • Laatste update Laatste update:
 • Volledige herstelvoeding voor kleine herbivoren
  Recovery (Small Herbivores) is een volledige herstelvoeding voor konijnen en Cavia’s en andere kleine herbivoren, zoals schildpadden en leguanen. Het is speciaal samengesteld voor dieren die onvoldoende Voeding opnemen of zelf niet kunnen eten. De fijne structuur van Recovery (Small Herbivores) zorgt bij het klaarmaken voor een dun voedingsmengsel zonder klonten. Deze voeding is gemakkelijk toe te dienen met een spuitje. Door dat de suspensie dun en glad is, raakt het spuitje minder snel verstopt. De goede smaak, door toevoeging van anijs, bevordert de opname/acceptatie.

  Indicatie
  • Nutritionele ondersteuning van kritieke, anorectische kleine herbivoren, zoals konijnen, cavia’s, leguanen en landschildpadden
  • Patiënten die onvoldoende voer opnemen of niet zelf kunnen eten
  Productkenmerken
  • Veel energie door hoog vetgehalte. Aanbieden van een energiebron tijdens de acute fase in de vorm van de vertakt-keten aminozuren.
  • Rehydratie middels het water in de suspensie en verhoogd natrium- en kaliumgehalte ter compensatie van verliezen.
  • Activering van darmmotiliteit en darmflora door mengsel van vezels, inclusief fructo-oligosacchariden, met variabele fermentatiesnelheid en goed beschikbare micro- en macronutrienten. Bevordering van de omzetting van ammoniak in ureum door toegevoegd arginine.
  • Stimulering van immuunsysteem en darmbarrière door verrijking met glutamine en vermindering van ontstekingen door toevoeging van het omega-3 vetzuur, alfa-linoleenzuur.
  • Vermindert eiwitkatabolisme door hoog gehalte aan eiwit met hoge verteerbaarheid en ideale aminozuursamenstelling.
  • Remming van spiereiwitafbraak en activering van de wondgenezing door zinksuppletie.
  Gebruiksadviezen
  De totale inhoud van een sachet (20g) oplossen in 90 ml handwarm water. Suspendeer alleen de dagelijks benodigde hoeveelheid poeder in water. Het gesuspendeerd product is in de koelkast ca. 12 uur houdbaar. Recovery Small Herbivores dient op kamertemperatuur in meerdere kleine hoeveelheden te worden toegediend. Voeder met regelmatige tussenpozen van 2-3 uur met behulp van een spuitje. Het gewenste toedieningsniveau dient stapsgewijs, over een periode van 2 tot 4 dagen, bereikt te worden. Let op: patiënten die zelfstandig voldoende vast voedsel kunnen eten, mogen geen herstelvoeding meer toegediend krijgen. Niet geschikt voor handopfok van niet-gespeende dieren. Gebruik Recovery Small Herbivores alleen volgens de instructies van uw Dierenarts. Een geopend sachet altijd luchtdicht sluiten.
  656278
Top