• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Thermometer

 • Bekeken Bekeken: 348
 • Laatste update Laatste update:
 • Een goede thermometer is altijd handig om in huis te hebben. Zeker wanneer u meer dieren heeft kan het een prettig en hygiënisch idee zijn als uw dieren een eigen thermometer hebben. Daarbij geven enkel traditionele thermometers voor rectaal gebruik een correcte weergave, oor- of voorhoofdsthermometers zijn bij knaagdieren onbetrouwbaar.

  Om de thermometer correct en soepel te gebruiken, smeert u deze vooraf in met iets glibberigs, bij voorkeur Vaseline of glijmiddel, om ervoor te zorgen dat de thermometer goed naar binnen kan glijden. Zorg dat de huisdier met een hand of door iemand anders zeer stevig vastgehouden wordt, en breng de thermometer met een iets draaiende beweging voorzichtig in de anus. Forceer uw bewegingen niet! Voelt u zware weerstand, probeer de thermometer dan iets schuiner te houden. De thermometer dient ca 1,5-2cm naar binnen te gaan voor een correcte meting.

  Na 10 seconden is de meting voltooid en wordt het resultaat op het display aangegeven. Neem de thermometer uit de anus en spoel de tip af onder de kraan om de vaseline af te spoelen. Hierna kunt u de tip desinfecteren alvorens de thermometer weer op te ruimen, bv door Knoevels Desinfect spray op een watje te sprayen en de tip hiermee af te nemen.

  De normale lichaamstemperatuur van een Cavia ligt tussen de 38 en 39 graden.

  Verkoop: Knoevelshop

  656464
Top