• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Selamectine

 • Bekeken Bekeken: 905
 • Laatste update Laatste update:
 • Middel tegen Schurft

  Hoe komen ze er aan?
  De Cavia kan zich besmetten door direct contact met andere cavia's. De mijten kunnen lang onopgemerkt aanwezig blijven. Maar we denken ook dat een cavia besmet kan raken via het hooi waarin mijten zaten. We raden aan om bij een eventuele infectie met mijten het aanwezige hooi weg te gooien en te vervangen door nieuw hooi.

  Hoe komen ze er vanaf?
  De mijten worden gedood door een behandeling met een middel met Selamectine in een dosering van 12 mg/kg LG. Vroeger moesten we de cavia's wassen of kregen ze gedurende 3 weken elke week een pijnlijke onderhuidse injectie met Ivermectine, dat hoeft gelukkig niet meer!

  Selamectine wordt door middel van een pipet in de Nek toegediend. We behandelen opnieuw na 14 dagen en eventueel een 3e keer na 28 dagen.

  Selamectine bij de cavia
  De verdeling gaat op gewicht: bij konijnen en knaagdieren

  Zie ook: Anti parasiet
Top