• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Oog verwijderen

 • Bekeken Bekeken: 415
 • Laatste update Laatste update:
 • Waarom een oog verwijderen?
  Een enkele keer kan het zijn dat een oog dermate beschadigd is dat het niet meer met medicijnen te redden is en dat een operatie de enige mogelijkheid is. Ook kan er een abces in of zelfs achter het oog ontstaan en moet het oog worden verwijderd.


  De operatie zelf
  De oogleden worden aan elkaar gehecht en daarna wordt de Huid rond de dichtgehechte oogleden ingesneden. Hierna wordt de onderhuid gekliefd en worden de spieren van de oogbol vlak bij de oogbol doorgeknipt. Als de oogbol geheel los is wordt er een arterieklem op de oogzenuw en het bloedvat geplaatst en vervolgens wordt de oogbol losgeknipt. Hierna wordt de huidwond aan elkaar gehecht in 2 lagen.

  De haren zullen weer aangroeien en het lijkt alsof de Cavia zijn oog dicht heeft.

  cavia%20oog%20verwijderen%2006.jpg


  Bron: Cavia oog verwijderen
Top