• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Oog blauwe waas

 • Bekeken Bekeken: 1.178
 • Laatste update Laatste update:
 • Blauwe waas op het oog

  Vaak komt er een stukje hooi in het oog van de Cavia. Het dier krijgt rooie, waterige oogjes en vaak zit er vuil in de hoekjes. Ga er zelf niet aan prutsen, maar laat uw Dierenarts kijken. Hij kan dmv een test beoordelen of het hoornvlies beschadigd is en kan dan de juiste druppels of zalf meegeven. In het geval van beschadiging komt er vaak een grijs/Blauwe waas over het oogje. Het lijkt net of de cavia blind is. Dit is echter een natuurlijke beschermingsreactie van het oog en zal na verloop van tijd wegtrekken. Als de beschadiging van het oog erg diep is kan er een litteken te zien blijven. De oogjes van uw dier kunnen ook rood en gezwollen zijn door een oogontsteking of het gevolg zijn van een Verkoudheid. Zoals met alles, wacht niet te lang met naar de dierenarts te gaan. Cavia's kunnen ook last van Staar krijgen. Vaak komt dit pas op latere leeftijd voor, het komt echter ook voor bij jonge dieren. Hoewel het gezichtvermogen door staar behoorlijk achteruit kan gaan, en zelfs tot volledige blindheid kan leiden, leert een cavia hier goed mee omgaan.

  Medicijnen: Cavasan CAF, Beaphar oogzalf, Gloveticol

  1547300855749.png
Top