• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Narcose

 • Bekeken Bekeken: 469
 • Laatste update Laatste update:

Navigatie

 • Een narcose is geen ziekte op zich, maar altijd een aanslag op de gezondheid van de Cavia. Het is niet voor niets dat alleen gezonde cavia's die in een goede conditie zijn geopereerd kunnen worden (bijvoorbeeld om een beer te laten castreren).
  Omdat een narcose altijd invloed heeft op de gezondheid, kan het voorkomen dat er door de narcose klachten ontstaan. Een belangrijke die zeker behandeld moet worden is een verstoring van het darmsysteem; de cavia kan stoppen met eten of minder eten. Let er daarom de eerste tijd na de operatie op dat alles goed met de cavia gaat en raadpleeg de Dierenarts als je denkt dat er iets niet goed is.

  Mocht je je cavia bij de dierenarts ophalen en deze zegt dat alles goed is, terwijl jij het idee of gevoel hebt dat er iets niet goed is, zeg dat dan. Jij kent je cavia immers het allerbeste. De dierenarts gaat af op een aantal lichamelijke kenmerken en als die goed zijn, mag de cavia naar huis. Maar jij kent je cavia veel langer en kan aanvoelen of zien dat er iets niet goed is.
  De dierenarts zal naar je luisteren en je cavia nogmaals onderzoeken.
Top