• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Melkvervanger

 • Bekeken Bekeken: 307
 • Laatste update Laatste update:
 • Melkvervanger is bedoeld voor Cavia wezen. Cavia moeders overlijden vaak tijdens of na de geboorte. Toch kunnen de jongen gered en met de hand gevoerd worden met een melkvervanger. Ons product is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke samenstelling van caviamelk na te bootsen. Het bevat dus ook antilichamen die voor de weerstand bij de jongen zorgen. De passieve immuniteit kan echter alleen tijdens de eerste 24 uur van het leven van de jongen doorgegeven worden*. Daarom is het aan te raden dat men snel na de geboorte begint met voeren.

  Geef cavia´s nooit gewone (koeien)melk. Gewone melk bevat te veel melksuiker (lactose). Wees voorzichting met lammermelk; dit bevat veelal koeienmelk poeder. Cavia´s zijn lactose-intolerant en krijgen er spijsverteringproblemen en cataracten (blindheid) van. Sojamelk bevat geen lactose en is veilig.

  Gebruiksaanwijzing:
  Los 1 g poeder op in 4-5 ml lauwwarm water. Voer het diertje zoveel als hij/zij wil, iedere 2-3 uur. De aangemaakte formule bij voorkeur in een keer verbruiken.

  Inhoud:
  colostrum poeder, sojabestanddelen, vitaminen en mineralen.

  Analyse:
  eiwit 34.5%, vet 16.8%, lactose 2.7%. Calcium 1016 mg, ijzer 5.8 mg, vitamine C 100 mg, antilichamen 5.3 g (IgG1 77%, IgG2 5%, IgA 10%, IgM 8%) per 100 g product.

  Gewicht:
  50 g.

  * In normale situaties ontvangen de jongen de noodzakelijke antilichamen via de placenta en kunnen ook zonder colostrum overleven. Echter, complicaties bij de geboorte, zwakte of dood van het moederdier wijzen op verminderde weerstand en maken extra maatregelen nodig. Na het sluiten van de darm blijft het product actief in het maag-darmkanaal, en beschermt het jong tegen infectieuze Diarree.

  Foto toont 25g zakje. U ontvangt een 50 g zakje!

  Verkoop:
  https://www.maru-vet.com/

  Bekijk bijlage 656357
Top