• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Luisweg druppels

 • Bekeken Bekeken: 295
 • Laatste update Laatste update:
 • Luizen zijn een veel voorkomend probleem bij Cavia’s, konijnen, hamsters, tamme ratten, kleurmuizen en andere knaagdieren.
  Ook als uw dieren niet buiten komen, kan het toch gebeuren dat uw cavia, konijn, hamster, tamme rat, kleurmuis of ander knaagdier in eens luizen heeft. Dit kan bijvoorbeeld komen door nieuw aangeschafte dieren, maar ook kunnen ze in het hooi zitten, of in de bodembedekking.

  Het is belangrijk om uw cavia zo snel mogelijk te behandelen als hij/zij luizen heeft. De kooigenootjes dienen ook behandeld te worden. De meest eenvoudige behandeling is druppelen met Luisweg druppels. De vloeistof wordt op de kale plekjes achter de Oren gedruppeld. Het is belangrijk om de behandeling te herhalen. De neten maken een cyclus van 3 weken door tot volwassen luis. Door 2x te behandelen, weet men zeker dat ook alle neten en larven dood zijn.

  Gebruik NOOIT Tea tree olie bij uw dieren.

  Aanbevolen dosering: 0,1 ml per kg lichaamsgewicht achter de oortjes druppelen met een Doseerspuitje van de Knoevelshop.
  (LET OP: Spuitjes dient u zelf los mee te bestellen!)

  Een andere manier van behandelen is de cavia wassen. Dit kan met een speciale shampoo. Knoevels Luisweg shampoo is een natuurlijke shampoo en werkt uitstekend. Het is sowieso een goed idee om ongeveer 14 dagen na de laatste behandeling me luisweg druppels, de cavia een wasbeurt te geven met knoevels luisweg shampoo. Zo worden alle dode neten en huidschilfers verwijderd.

  LET OP: dit product laat een blauwe kleur achter op de plek waar gedruppeld is, dit is GOED ZICHTBAAR bij dieren met een lichte haarkleur.

  Daarnaast adviseren wij u dit product niet vaker dan 4 keer per jaar toe te passen. U mag de behandeling na 11 weken herhalen.

  Verkoop:
  Knoevelshop

  1547218418297.png
Top