• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Keizersnede

 • Bekeken Bekeken: 416
 • Laatste update Laatste update:
 • Soms is een keizersnede het laatste redmiddel. Dat is het in het geval dat de jongen er niet via de vagina uit kunnen komen, om wat voor reden dan ook.
  Er kan een groot jong klem zitten, er kunnen onvoldoende weeën zijn of de bekkenbeenderen kunnen te vast aan elkaar zitten waardoor er onvoldoende ruimte is voor de jongen om geboren te worden. Vanaf ongeveer een jaar groeien de bekkenbeenderen aan elkaar; dat is ook de reden dat een zeugje na haar eerste jaar niet voor de eerste keer een nest mag krijgen.
  Je dient zo snel mogelijk naar een Dierenarts te gaan als een keizersnede nodig is omdat het een zware operatie is en de moeder zo fit mogelijk moet zijn. Des te langer ze in barensnood is, des te meer energie verbruikt ze die ze beter kan gebruiken om de operatie door te komen en om daarna te herstellen.
Top