• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Inentingen

 • Bekeken Bekeken: 478
 • Laatste update Laatste update:
 • Hoewel andere dieren kunnen (en moeten) worden ingeënt tegen verschillende ziektes, geldt dat niet voor Cavia's. Je hoeft je cavia dus niet te laten inenten omdat er (nog) geen inentingen beschikbaar zijn voor cavia's.
  Er is dus ook geen inenting voor Schurft. Sommigen zeggen dat je cavia's preventief kan behandelen tegen schurft, maar dat is niet zo. Schurft is namelijk geen bacterie (waartegen je je wel kunt inenten) maar een mijt; een heel kleine spinachtig diertje dat in de Huid leeft. Als een cavia geen schurft heeft, hoef je dus niet te behandelen. Heeft een cavia wel schurft, dan is het geen preventieve behandeling meer, maar gewoon een behandeling. (Preventie betekent 'het verhoeden, het voorkomen' dus zorgen dat iets niet gebeurt).

  16468-2.jpg
Top