• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Imaverol

 • Bekeken Bekeken: 358
 • Laatste update Laatste update:

Navigatie

 • Schimmel

  Imaverol: tegen Schimmel.
  Hoe te gebruiken: Wassen met verdunde emulsie, 4 keer behandelen met telkens 3 a 4 dagen ertussen, in 100ml of 1 liter
  Verkrijgbaar bij: veevoederzaken sommige dierenwinkels of Dierenarts, ook online verkrijgbaar

  Een ander huidprobleem is een schimmelinfectie. Vaak zie je dan ronde plekken waar de haren uitgevallen zijn. Door middel van onderzoek kan er vastgesteld worden of er schimmel is. Er wordt een woodse lamp gebruikt en een microscopisch onderzoek uitgevoerd. Indien er nog geen 100% zekerheid is, wordt er een speciale test ingezet om te zien of er schimmel aanwezig is. Na 10-14 dagen weet je dan zeker of er sprake is van schimmel. Ondertussen behandelen we de Cavia met medicijnen. Indien er schimmel aanwezig is (100% zeker) dan moet de cavia met imaverol gewassen worden. LET OP: SCHIMMEL IS ZEER BESMETTELIJK, voor dieren, maar ook voor mensen.

  1547338389641.png
Top