• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Herkomst

 • Bekeken Bekeken: 942
 • Laatste update Laatste update:
 • De tamme Cavia (Cavia porcellus) stamt af van de wilde cavia (Cavia apera) die in Zuid-Amerika, tot op 4200 meter hoogte in de bergen leeft. De wilde cavia komt voor in Colombia, Venezuela, Brazilië, Argentinië, Paraguay en Peru. Daar leven ze tussen het lange gras en struikgewas, in graslanden, bosranden, moerassen en in rotsige gebieden. De cavia werd door de Indianen (Inca's) als huisdier gehouden en gefokt voor hoofdzakelijk het vlees en het bont. Ze zijn tussen 500 en 1000 na Christus gedomesticeerd. Ongeveer 400 jaar geleden hebben waarschijnlijk Spaanse ontdekkingsreizigers enkele cavia’s aan boord meegenomen naar Europa, waar ze onmiddellijk een geliefd huisdier werden.

  Sommige mensen noemen een cavia “marmotje”. Dit is een foute naam omdat er geen enkele verwantschap bestaat tussen een marmot en een cavia. De marmot behoort tot de familie van de eekhoornachtige en is veel groter, hij kan wel 50-60 cm lang worden en heeft een staart van 15 cm lang.

  cavia.jpg

  Wilde cavia (Cavia apera)​
Top