• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

Haarbijten

 • Bekeken Bekeken: 769
 • Laatste update Laatste update:
 • Haarbijten is vaak een gevolg van verveling. Er zijn Cavia's die bijten hun eigen haar of het haar van andere cavia's. Ook bijten konijnen die bij cavia's worden gehouden vaak aan de Vacht van de cavia. Jonge cavia's hebben soms de neiging hun moeder te "scheren". Wanneer langharige cavia's aan hun eigen vacht bijten kan het soms betekenen dat de cavia gebrek heeft aan vitamine en mineralen. Het wordt vaak opgewekt door stress (bijv. bij Showen).

  Symptomen
  Het haar is op sommige plaatsen een stuk korter, als of de cavia geschoren is (meestal laagjes korte en minder korte haren)

  Behandeling
  Als het haarbijten komt door verveling dan kan ruim hooi worden gegeven. Het knabbelen op het hooi voorkomt dat de cavia zich verveelt. Als dit niet help kan een grotere kooi, meer aandacht of een andere cavia erbij zetten misschien helpen. Aan langhaarcavia's kan bovendien extra vitamine B worden gegeven.
Top