• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Groene Leem

 • Bekeken Bekeken: 470
 • Laatste update Laatste update:
 • Groene Leem kan bij Cavia’s, konijnen, hamsters en andere knaagdieren op Abcessen, Wonden, en bulten worden gesmeerd om de troep uit de Huid te trekken. Ongerijpte abcessen kunnen zo op een veilige manier worden behandeld. Ook zuivert het de huid bij eczeem, uitslag etc.

  Gebruiksaanwijzing:
  Groene Leem poeder kan met water worden aangemengd tot er een pap ontstaat. Laat de groene leem 15-20 minuten intrekken tot deze volledig gedroogd is. Daarna goed afspoelen met water.

  LET OP: Nooit op zwangere dieren gebruiken, of dieren jonger dan 3 maanden! Groene Leem is niet voor inwendig gebruik.

  Het ontstaan van Groen leem:
  Groene leem is een door universitaire laboratoria geverifieerde werkzame leem, die indien zij aan het zonlicht wordt blootgesteld daaraan kracht ontneemt en zeer actief wordt. Deze activering blijft jarenlang bestaan.

  Groene leem is een levende stof, rijk aan mineralen, sporen en enzymen. In de natuurgeneeskunde valt de klei of leem onder de behandelingen met aarde, waarnaast men ook die met veen en modder kent.

  Leem werd in de oertijd gebruikt als huidreiniger en voor wondbehandeling. In de oude medische geschriften van bijv. Avicenna wordt er melding van gemaakt. Boeren behandelden van oudsher de kwalen van hun huisdieren en vee met leem. Als een paard een been verrekte, nam men leem en vermengde het met water en azijn en smeerde het op de pijnlijke plek. Vaak was het aan wilde dieren te danken dat men de plaatsen met helende aarde ontdekte. Men had opgemerkt dat gewonde dieren zich op speciale plaatsen in de modder wentelden en daarna snel herstelden.

  Groene leem bevat veel heilzame mineralen zoals aluinaarde, aluminium, ijzer, silicium, calcium, magnesium, natrium en kalium. Er zijn restsporen van waterstof, titanium, chloor, fosfor, koolstof, mangaan en zwavel in aangetroffen. Het is rijk aan enzymen, die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur werkt gunstig op o.a. het bindweefsel, haren, Nagels en lage bloeddruk.

  Verkoop: Knoevelshop

  1547240409316.png
Top