• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Epilepsie

 • Bekeken Bekeken: 1.107
 • Laatste update Laatste update:
 • Epilepsie

  Symptomen

  De Cavia heeft een epilepsie-aanval die 3-4 minuten kan duren. De cavia ligt op zijn zij en maakt spastische bewegingen met zijn beentjes. Daarna treedt er een periode op dat de cavia weer een beetje bij komt maar abnormaal agressief Gedrag vertoont en de neiging heeft overal in bijten. Op een gegeven moment wordt de cavia rustig en kan hij een paar uur heel suf zijn. Daarna vertoont de cavia weer normaal gedrag.

  Behandeling
  Als het een erge vorm van epilepsie betreft en de cavia heeft regelmatig een aanval dan is het beter om de cavia in te laten slapen. Meestal overlijdt de cavia de cavia na een aantal aanvallen. Is het een milde vorm van epilepsie dan kunnen de aanvallen beheerst worden met medicijnen zoals Primidone. De hulp (advies) van de Dierenarts is hierbij nodig.
Top