• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Enrofloxacine

 • Bekeken Bekeken: 326
 • Laatste update Laatste update:
 • Enrofloxacin is een synthetisch, breed spectrum antimicrobiële stof, behorend tot de fluoroquinolonen. Het heeft een bactericide activiteit tegen een reeks van gram positieve en gram negatieve bacteriën en mycoplasma spp.

  Het werkingsmechanisme van de quinolonen is uniek onder antimicrobiële stoffen; zij werken voornamelijk via de remming van het bacteriële DNA gyrase, een enzym dat verantwoordelijk is voor de controle van de supercoiling van bacterieel DNA tijdens de replicatie. De vorming van de nieuwe dubbele helix wordt geremd wat resulteert in een irreversibele aantasting van het chromosomaal DNA. De fluoroquinolones vertonen ook activiteit tegen bacteriën in de stationaire fase door een verandering van de permeabiliteit van de buitenste fosfolipide membraan van de celwand.

  Het werkingsmechanisme van enrofloxacine is bactericide en de bactericide activiteit is afhankelijk van de concentratie.

  Antibacterieel spectrum

  Enrofloxacine is actief tegen veel gram negatieve bacteriën zoals Escherichia coli, Klebsiella spp., Actinobacillus pleuropneumoniae, Mannheimia haemolytica, Avibacterium (Haemophilus) paragallinarum en Pasteurella spp. (bijvoorbeeld Pasteurella multocida), gram positieve bacteriën zoals Staphylococcus spp. (bijvoorbeeld Staphylococcus aureus) en tegen Mycoplasma spp. in de aanbevolen therapeutische doses.

  1547345272721.png
Top