• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Doodgeboren jongen

 • Bekeken Bekeken: 632
 • Laatste update Laatste update:
 • Doodgeboren jongen
  Dood geboren jongen komen vaak voor. Tien procent van de jongen wordt dood geboren, of gaat vlak na de geboorte dood. Meestal komt dit door een zware bevalling. Een zeer groot jong kan de bevalling opgehouden hebben. Voeding met een te hoog eiwit gehalte tijdens de zwangerschap, kan grote jongen veroorzaken die meestal dood worden geboren.
  De jongen liggen vaak nog geheel of gedeeltelijk in hun vruchtvlies. Wanneer de bevalling net heeft plaatsgevonden en je vindt en jong in het vruchtvlies (bewegingsloos) dan kan men het jong uit het vruchtvlies halen en opwrijven en masseren. Het jong kan weer gaan ademen. De achterpootjes van het jong kunnen heen en weer bewogen worden of het jong wordt in een doek gelegd en heen en weer geslingerd. Doe dit tot het jong ademt en beweegt.
Top