• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Dekprop

 • Bekeken Bekeken: 875
 • Laatste update Laatste update:

Navigatie

 • Dekprop


  dp.jpg

  Nadat de beer zijn sperma heeft geloosd, scheidt hij een stof uit die erg kleverig is en die wel wat wegheeft van gelei. Deze vloeistof vormt een prop in de vagina en voorkomt zo dat de sperma weglekt. Deze prop is een voorziening van de beer om er voor te zorgen dat zijn sperma gebruikt wordt en niet het sperma van een beer die na hem komt. Immers, niet alleen kan het sperma niet uit de vagina druipen, maar als de zeug na hem met een andere beer paart, stuit het sperma van die andere beer op de prop en kan er niet langs. Zo wordt het sperma van de eerste beer die met haar paarde, veilig gesteld.

  De prop blijft een paar uur in de vagina zitten en wordt dan afgescheiden. Soms kan je deze prop in de kooi vinden. Als je dat vindt, weet je zeker dat ze gepaard hebben. Een dekprop is ongeveer zo groot als een speldeknop - tenminste, als hij eenmaal het lichaam van de zeug verlaten heeft en opgedroogd is.
Top