• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Cavasan

 • Bekeken Bekeken: 508
 • Laatste update Laatste update:

Navigatie

 • CAVASAN® OOGZALF DIERGENEESMIDDEL UDA

  Samenstelling
  Bevat per gram zalf: 20 mg chlooramfenicol en 15.000 I.E. vitamine A.

  Beschrijving
  CAVASAN oogzalf is een homogene zalf en bevat als werkzame bestanddelen chlooramfenicol en vitamine A. Chlooramfenicol is een antibioticum met een bacteriostatische werking tegen vele grampositieve en gramnegatieve bacteriën, mycoplasmen, ricketsiën en chlamydiën. Chlooramfenicol is echter niet werkzaam tegen Pseudomonas aeruginosa. Door een goede verdeling en een groot penetratievermogen leent chlooramfenicol zich uitstekend voor de behandeling van oppervlakkige en inwendige infecties van de oogbol.

  Vitamine A zorgt voor instandhouding en regeneratie van het cornea-epitheel. CAVASAN oogzalf is gemakkelijk en veilig toe te passen en kan bij kamertemperatuur uit de tube op de oogbol worden “gedruppeld”.
  Indicaties
  Infecties van het oog veroorzaakt door voor chlooramfenicol gevoelige micro-organismen zoals voorkomend bij purulente conjunctivitis en ulcera van de cornea.
  Contra-indicaties
  Pseudomonas infectie.

  Toedieningswijze en dosering
  Uitsluitend bestemd voor uitwendige toepassing op het oog bij honden,katten en Cavia's.
  Minimaal vier maal per dag een kleine hoeveelheid van de zalf aanbrengen in de conjunctivaalzak, tot volledige genezing is bereikt.
  In acht te nemen veiligheidsmaatregelen
  In verband met mogelijke onherstelbare effecten op het hematopoëtisch systeem en mogelijke sensibilisatie en contactdermatitis dient bij de toepassing direct huidcontact vermeden te worden. Draag daartoe handschoenen.

  Bewaring
  Niet bewaren boven 25°C en niet invriezen. Buiten bereik van kinderen bewaren. Aangebroken tube direct gebruiken.

  Verpakking
  Tube (met canule) met 5 gram en 7,5 gram.
  REG NL 04006 Registratiehouder:
  AST Beheer B.V., Oudewater

  1547301538748.png
Top