• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Beroerte

 • Bekeken Bekeken: 848
 • Laatste update Laatste update:
 • Stuip/beroerte

  Symptomen

  Cavia's kunnen een aanval krijgen dat op Epilepsie lijkt maar dat niet is. Meestal zijn het stuipen die een gevolg zijn van een andere ziekte zoals nieruitval, Ketose Zwangerschapsvergiftiging en huidaandoeningen.

  Behandeling
  Als een cavia zo'n aanval heeft dan is er vaak niets meer aan te doen. Euthanasie is dan de beste oplossing. Wanneer de cavia last heeft van een schurftinfectie en daar succesvol tegen behandeld wordt dan verwijnen de stuipen samen met de infectie. De aanvallen die gedurende een huidaandoening optreden kunnen onder controle gehouden worden met diazepam (intramusculaire injectie van 1-2mg/kg). Daarna kan de cavia op Primidone gezet worden.
Top