• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Anorexia

 • Bekeken Bekeken: 614
 • Laatste update Laatste update:

Navigatie

 • Een vergelijking met de 'menselijke vorm' van anorexia is niet juist omdat een Cavia niet stopt met eten omdat hij af wil vallen. Als men het heeft over anorexia bij cavia's, wordt hiermee bedoeld dat een cavia om onverklaarbare redenen stopt met eten. Als de cavia onderzocht wordt, zal blijken dat hij niet ziek is en dat zijn Tanden en kiezen op de juiste lengte zijn. Er is derhalve niets dat hem belemmert om te eten, maar toch eet hij niet.

  Vitamine C gebrek
  Er is wel één oorzaak van anorexia die te wijten is aan een ziekte, namelijk een vitamine C gebrek, maar dan is er een duidelijke reden waarom de cavia sterk vermagert. Als een cavia stopt met eten terwijl er geen oorzaak wordt gevonden, moet hij onder dwang gevoerd worden.
Top