• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

  Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Agalactia

 • Bekeken Bekeken: 598
 • Laatste update Laatste update:
 • Agalactia (stagnatie melkproductie)
  De melkproductie van de zeug wordt gestimuleerd door het opeten van de placenta's en door het zuigen van de jongen aan de tepels.
  Door stress kan de zeug geen melk hebben.

  Symptomen
  De jongen zitten met gebogen ruggetjes en ingevallen heupjes. Ze zien er wat plukkig uit. De zeug laat de jongen niet bij haar drinken. Wanneer de zeug de jongen wel laat drinken kan gecontroleerd worden of de zeug melk heeft.

  Behandeling
  De jongen en de moeder worden uit elkaar gezet als de moeder de jongen afwijst. De jongen worden bijgevoerd met een Melkvervanger.
  Voordat de jongen 12 uur oud zijn hoeven de jongen niet bijgevoerd te worden. Stress moet worden vermeden. De moeder moet zo veel mogelijk rust hebben. Geef haar veel groenvoer en eventueel brood gedoopt in melk (verdunt met water 1:1).
Top