• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

Tentoonstellen in en vanuit het buitenland


Ronald

Ronald

Moderator
Medewerker
3BFA617D 994A 473E 83E8 C96CFD75379EIn het algemeen geldt vanaf 18 oktober jl. de verplichting dat, bij het verplaatsen van een dier naar een andere lidstaat, het desbetreffende dier over een zogenaamd diergezondheidscertificaat beschikt. Deze verplichting staat beschreven in de ‘Animal Health Regulation’ (21 april 2021).

KONIJNEN EN KLEINE KNAGERS​

Voor konijnen en kleine knagers geldt dat de houder een eigen verklaring bij zich moet hebben als zij deze dieren over de grens vervoeren met het doel het dier te verkopen of over te dragen aan een ander. Voor het tentoonstellen in het buitenland geldt zowel het gezondheidscertificaat als een (eigen) bewijs vooralsnog niet.

Ook voor buitenlandse exposanten op Nederlandse tentoonstellingen geldt dus dat een geldig diergezondheidscertificaat voor vogels noodzakelijk is. In elk Europees land is een vergelijkbare organisatie als de NVWA aanwezig, die de certificaten van de buitenlandse inzendingen controleert/afgeeft.

Op dit moment is KleindierNed, waar KLN een onderdeel van is, in gesprek met het Ministerie van LNV om de mogelijkheden tot uitzonderingen of versoepelingen voor onze dieren in het kader van deze wetgeving te onderzoeken. We houden u op de hoogte.

Voor het aanvragen van een diergezondheidscertificaat kun je terecht bij de NVWA.

Bestuur KLN

 
Top