• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

    Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Slechte genezing gebroken pootje


Status
Niet open voor verdere reacties.

Snubs

Gast
Hallo allemaal,

een van mijn volwassen beren heeft een tijd terug zijn voorpootje gebroken. Het is toen half september gecontroleerd bij de cavia-opvang, hij heeft antibiotica geslikt tegen eventuele ontstekingen en heeft 6 weken in een klein hokje gezeten. Sindsdien gebruikt hij dit pootje weer net zo als zijn andere drie pootjes.
De afgelopen week valt het mij op dat hij pijn lijkt te hebben als ik hem oppak. Zijn buitenste nageltje aan dat pootje groeit nu krom, alsof hij op de zijkant van zijn pootje steunt. Als ik zijn pootje aanraak is er geen probleem, maar als ik er op druk, krijg ik een hap. Normaal bijt deze beer nooit en bij zijn andere voorpoot vind hij dit geen probleem. Als ik zijn pootje voel en vergelijk met zijn andere voorpootje, voelt zijn gebroken pootje nog steeds alsof er bochten inzitten en ik vermoed dus dat het misschien toch verkeerd geheeld is. Toch loopt de beer nog steeds prima en gebruikt hij zijn gebroken pootje ook uit zichzelf.

Nu vraag ik mij af of iemand anders in dezelfde positie heeft gezeten en weet wat ik het beste kan doen. Moet ik hiermee toch naar de dierenarts gaan? Is een operatie of iets een optie? (Dat lijkt mij namelijk misschien zwaarder en gevaarlijker dan niks doen.) Of kan ik beter zijn nageltje goed bijhouden en in de gaten houden of het niet erger wordt?

Alvast erg bedankt voor de feedback!
 

marge

Gast
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 

Fabienne2

VIP
Lid
31 jan 2005
Berichten
15.869
Reacties
7.475
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.888
Reacties
9.100
Locatie
ZH
Land
Netherlands
Aantal Cavia's
2+
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top