• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

    Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

gratis onderzoek na dood cavia


Status
Niet open voor verdere reacties.

cindyvo

Gast
ik las dit op een andere cavia-site...
Misschien een tip..

klik hier voor hun website

Oproep: sectie vroegtijdig overleden konijnen, cavia’s, fretten of ratten
Kleine zoogdieren worden niet alleen toenemende mate als gezelschapsdier gehouden maar ook steeds vaker voor diergeneeskundige zorg aangeboden. Een zeer groot deel van deze dieren sterft echter op relatief jonge leeftijd zonder dat bekend is waardoor dit komt, want ze worden slechts zelden voor postmortaal onderzoek aangeboden. In opdracht van het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wordt daarom een onderzoek gestart naar onderliggende systematische oorzaken voor het voortijdig overlijden van deze dieren. Dit drie jaar durende project start met ingang van 1 oktober 2009 en wordt uitgevoerd door het Veterinair Pathologisch Diagnostisch Centrum (VPDC).

Kosteloos onderzoek
In het kader van dit onderzoek kan zonder kosten voor de eigenaar een volledige sectie worden uitgevoerd op konijnen, cavia’s, fretten of ratten die voldoen aan de hieronder beschreven onderzoekscriteria. Uiteraard ontvangt u als inzendend dierenarts het volledige sectierapport.
Door dit onderzoek komen gegevens beschikbaar over ziekte- en doodsoorzaken van jong gestorven kleine zoogdieren, wat zicht biedt op mogelijke achterliggende (welzijns)vragen bij deze diergroep. Te zijner tijd zal een samenvatting van de onderzoeksresultaten verschijnen in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde.

Wij bieden:
Gratis een volledige sectie, inclusief macroscopisch en microscopisch onderzoek met indien nodig aanvullend bacteriologisch onderzoek.
De inzendende dierenarts krijgt het volledige sectieverslag toegezonden.
De eigenaar kan het dier niet retour krijgen maar indien gewenst kan het dier wel naar een crematorium. Kosten voor een crematie zijn echter wel voor de eigenaar.
Wij zoeken:
Vroegtijdig overleden konijnen, cavia’s, fretten en ratten waarbij de eigenaar toestemming geeft voor een niet-cosmetisch uitgevoerde sectie (voor konijn, cavia, fret een leeftijd van minimaal 6 maanden en maximaal 3 jaar; voor een rat een leeftijd tussen 4 en 12 maanden).
Een volledig ingevuld anamneseformulier is noodzakelijk.
Zo spoedig mogelijk na overlijden moet het kadaver worden gekoeld tot 4ºC, dus niet bevroren.
Transport naar het VPDC gebeurt binnen 24 uur na overlijden.
 

DaphneKuiper

Gast
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 

Janice

Gast
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.906
Reacties
9.095
Locatie
ZH
Land
Netherlands
Aantal Cavia's
2+
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top