• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

Dermatophyten PCR: nu ook voor konijnen en cavia’s


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ronald

Ronald

Moderator
Medewerker
Sinds vorig jaar biedt het VMDC een PCR aan voor de detectie van Microsporum canis. Het grote voordeel van een PCR ten opzichte van kweek is de snelheid waarmee een uitslag kan worden verkregen: u heeft de uitslag al binnen enkele dagen, terwijl bij een kweek een negatieve uitslag tot 3 weken kan duren.

Dgk vmdc m canis 385x257

Microsporum canis

De PCR die vorig jaar is ingevoerd toonde alleen Microsporum canis aan en was dus niet geschikt voor knaagdieren en konijnen, waarbij dermatofytose meestal door (varianten van) Trichophyton mentagrophytes wordt veroorzaakt.

De afgelopen periode hebben wij gewerkt aan de ontwikkeling en validatie van een PCR voor (varianten van) T. mentagrophytes. Deze PCR is vanaf heden beschikbaar en dus ook aan te vragen bij het VMDC. Graag op het inzendformulier duidelijk aangeven of u een PCR of kweek wilt als u onderzoek op dermatophyten aanvraagt. Voor beide testen is het van belang om voldoende (huid-/haar-) materiaal aan te leveren; te weinig materiaal kan resulteren in een (vals-) negatieve uitslag.

Bron: Universiteit Utrecht
 
Silvia67

Silvia67

Bekend lid
Je moet eerst inloggen of registreren om dit antwoord te kunnen zien.
 
NCF News Bot

NCF News Bot

Moderator
Medewerker
Je moet eerst inloggen of registreren om dit antwoord te kunnen zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top