• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige Cavia Community.

    Note: Kun je niet meer inloggen als bestaand forum lid? Stuur ons dan via contact een berichtje.

Cavia mannetje alleen


CDTBFS3

Beginnend
Lid
17 jan 2021
Berichten
73
Reacties
33
Locatie
Oost-Vlaanderen, België
Aantal Cavia's
7
Landen vlag
Even een beetje achtergrond. Meer dan drie jaar geleden startten we met een koppeltje. Chip en Dale. Toen in april kregen ze drie zoontjes. En in Juli twee dochtertjes en een zoontje. (het tweede nestje was niet gepland, maar we lieten Dale 1x kennismaken met zijn zoons en...) Dale leefde hele tijd met eerste nestje samen, maar vanaf baby Spike (2de nestje) erbij kwam ontstonden gevechten tussen de drie broertjes. Boef, Teddy en Flash begonnen elkaar aan te vallen. Boef probeerde op een of andere manier Spike te beschermen en Dale hield zich gewoon rustig. Dus toen hebben we ze apart gezet. Boef, Spike en Dale in een kooi. En Teddy en Flash in een andere kooi, net naast elkaar. Maar vorig jaar overleed Dale. En onlangs is ook Teddy overleden aan ong. dezelfde klachten. Flash bleef wat alleen achter. We hebben geprobeerd ze met zijn drietjes bij elkaar te zetten. Eerst met elkaars geur, dan ren tegen ren een aantal dagen, samen eten naast het tralies en toen echt eens bij elkaar, in een neutraal ren, met een berg eten. De eerste weken van het proces was Spike bang, kroop altijd weg. Boef viel aan en Flash ook. Tussen die twee was het altijd klappertanten, vechten... 's Nachts voor alle zekerheid terug met tralies ertussen. Ze hebben zo uiteindelijk eens samen gezeten voor een hele dag, waarbij alles in orde leek. Er bleven wel spanningen. Toen ik in de vroege avond ging kijken vond ik zowel Boef als Flash met bloed rond de mond en hals. Het zag er erger uit als het was, beiden zijn ze oké. Maar dat was wel de laatste keer dat ze samen samen zaten. Want uiteindelijk was Spike ook niet meer zo bang, hij viel niet aan maar verdedigde zichzelf. Terug ren aan ren. Spike en Boef kregen elke keer als ze Flash zagen onderling problemen. Spike en Boef begonnen nu zelf te vechten. Dat hebben we even afgewacht, met nog klein wondje bij Boef erbij, en die band is wel weer hersteld. Onlangs had Flash een mini wondje op zijn neus... Waarschijnlijk aan de draad staan vechten, met zijn neus erdoor. Maar als we hem volledig weghalen is hij heel triest en zielig. Hij komt nu nog meer naar ons toe, laat zich pakken, knuffelen, aaien... Dus naast de andere jongens staan doet hem veel deugd. Nu hebben we wel een probleem. In de zomer tot ong november staan ze buiten in de tuin. Een groot ren, met nog een huis en verdieping boven. Maar hun binnenkooien zijn ook wel groot genoeg, maar kleiner en die kunnen we niet zo naast elkaar zetten dat ze elkaar kunnen zien en ruiken en horen. Wat raden jullie aan? Toch echt proberen ze bij elkaar te zetten? Op een of andere manier contact laten houden? Of kan hij een winter alleen zitten, met extra aandacht van ons dan? Zou het echt niet weten hoe we een huis moeten maken waarin in het midden tralies tussen staat... Maar wil niet echt riskeren ze nog meer bij elkaar te zetten of hem helemaal alleen te zetten...

Bedankt voor alle tips
x Ro

Op de foto: Flash in de huidige situatie
 

Bijlagen

  • 20210911_104740.jpg
    20210911_104740.jpg
    598,2 KB · Bekeken: 17
Top