Party voor gedumpte cavia’s

2
88

Partytime, afgelopen zaterdag bij het Dierenopvangcentrum Hengelo. Nieuwe baasjes en bazinnetjes deden mee aan de allereerste caviaparty van het asiel.

Dierenopvangcentrum Hengelo hoopte voor alle 24 een nieuw plekje te vinden, maar uiteindelijk kregen er maar vijf een nieuw tehuis.

Bos
Recent werden in een bos tussen Hengelo en Delden 24 cavia’s gedumpt. Eentje overleed in de verdrukking, een paar waren drachtig. De beestjes werden door een dierenarts onderzocht en in quarantaine gehouden. Dat bracht geen problemen aan het licht, waarna de dierenarts het sein op groen zette voor het caviafeest.

Zwangere cavia
Per mail hadden zich al liefhebbers gemeld, die allemaal persoonlijk werden uitgenodigd. Dierenliefhebbers die een zwangere cavia meenamen, kregen extra uitleg over de verzorging en de garantie dat de nazaten terug kunnen naar het asiel.

Bron: Tubantia

DELEN
Vorig artikelInternationale Caviadag
Volgend artikelKruiden aanbiedingen

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Party voor gedumpte cavia’s"

Abonneren op
avatar
stoetel
Lid

Wat jammer! ik had wel een caafje op willen halen daar maar lees het nu pas :). Als ik kijk op hun site staat er helemaal niks meer bij cavia's. Weet iemand of ze dan uiteindelijk toch allemaal geadopteerd zijn?

Khydra
Lid

ik vind het alleen jammer dat ze ook drachtige dieren uitplaatsen. Wie weet wat er dan weer met de jonen gebeurt

wpDiscuz