Flevoshow

312

De Flevoshow komt er weer aan. Het evenement wordt zaterdag 4 november gehouden in Stal Seadrift aan de Prof. Sprengerlaan in Dronten.

De organisatie is in handen van KDS Oostelijk Flevoland, de kleindierensportvereniging voor Dronten en omgeving. De Flevoshow is een jaarlijks terugkerende show van konijnen, kippen, cavia’s en siervogels. De organiserende vereniging bestaat al sinds 1962 en is daarmee een van de oudste verenigingen van Dronten.

Wijde omgeving

De Flevoshow wordt gehouden van 9.00 tot 16.00 uur. Uit de wijde omgeving komen fokkers met hun dieren naar Dronten om ze te laten zien aan publiek en door een deskundige keurmeester van een oordeel te laten voorzien. De dieren die het ideaalbeeld voor hun ras het dichtst benaderen komen in aanmerking voor mooie prijzen.

Barnevelder krielen

Bezoekers kunnen hangoordwergkonijntjes en Hollandertjes verwachten bij de konijnen. Bij de kippen treft het publiek onder andere Barnevelder krielen en Uilebaarden aan. Er zijn ook verschillende soorten cavia’s, bijvoorbeeld langharigen en die met borstelhaar. Bij de duiven onder meer lachduiven. Er is deze dag een grote variëteit aan rassen en kleuren te bekijken. Wie na het zien van al deze dieren er zelf een wil aanschaffen kan bij de fokkers terecht voor advies. Meer informatie over de show en over KDS Oostelijk Flevoland is verkrijgbaar op de site van de vereniging.

Bron: Flevopost