• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Vitamine C

  • Bekeken Bekeken: 750
  • Laatste update Laatste update:
  • Vitamine C
    Vitamine C is van levensbelang voor Cavia’s. Net als mensen kunnen cavia’s dit niet zelf maken en moeten deze vitamine door middel van de Voeding binnen krijgen. De voeding van de cavia is dus erg belangrijk om Ziekten te voorkomen. Wanneer een cavia een verlaagde weerstand heeft of ziek is dan heeft hij extra vitamine C nodig. Extra vitamine C kan je toedienen door tabletten in de bek in te geven. Hiervoor kunnen 50-60mg tabletten zonder suiker gebruikt worden. Deze zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat of de Etos. De tablet moet diep in de bek (tussen de kiezen) worden ingebracht want anders spuugt de cavia het uit. Als de cavia kauwt dan is het goed.
Top