Vitamine C poeder

 • Bekeken Bekeken: 65
 • Laatste update Laatste update:
 • Vitamine C is onmisbaar voor de stofwisseling bij Cavia’s. Cavia’s kunnen zelf geen vitamine C aanmaken en moeten ongeveer 20 mg per kilo lichaamsgewicht binnen krijgen. Dit kan door middel van Voeding maar ook door middel van Vitamine C supplementen. Een cavia met een gebrek van vitamine C is te herkenen aan de volgende symptomen: verminderde eetlust, doffe Vacht, slijmvliesbloedingen, tandafwijkingen en motorieke problemen. Langdurig gebrek kan dodelijk zijn voor cavia’s.

  De behoefte aan vitamine C neemt toe tijdens ziekte, dracht, herstel en wondgenezing (bijvoorbeeld na een operatie). Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in het neutraliseren van schadelijke stoffen, die vrijkomen tijdens een ontsteking, en in het aanmaken van bindweefsel. Een zieke cavia’s heeft ongeveer 100 mg vitamine C per dag nodig.

  Om deze redenen heeft Knoevel speciaal voor cavia’s Vitamine C Poeder in het assortiment. Dit poeder is eenvoudig te mengen met water waardoor de cavia het op een eenvoudige manier kan opnemen in het lichaam.

  Dosering: (per kg lichaamsgewicht per dag) 20 mg als ondersteuning, 100 mg tijdens ziekte. Oplossen in 0.5 ml water.

  Verkoop: Knoevelshop

  1547239969396.png
Top