• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Tanden

  • Bekeken Bekeken: 637
  • Laatste update Laatste update:
  • Tanden
    De tanden van de Cavia groeien altijd door. Ze slijten door het kauwen op het voedsel weer af. Soms kunnen de tanden door verkeerde Voeding minder snel slijten dan dat ze groeien en dan krijgt de cavia problemen met eten. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je cavia altijd hardvoer (krachtvoer) en hooi tot zijn beschikking heeft. Daarnaast kan je je cavia zo nu en dan een wilge- of fruitboomtak geven. Ook de harde zaden in gemendg voer zijn goed voor het afslijten van de tanden. De meeste tand- en kiesproblemen die bij cavia's voorkomen zijn echter erfelijk bepaald of ontstaan door een gebrek aan Vitamine C. Cavia's die de juiste voeding krijgen (met voldoende vitamine C) en niet erfelijk belast zijn met een tandafwijking zullen waarschijnlijk nooit last krijgen van tand- of kiesproblemen.
Top