• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Nagels

  • Bekeken Bekeken: 743
  • Laatste update Laatste update:
  • Nagels
    De nagels van de Cavia moeten zo nu en dan geknipt worden. Als ze te lang worden groeien ze namelijk krom waardoor de cavia last van zijn voeten kan krijgen. Het knippen van de nagels is niet moeilijk en kan met een nageltang die bij de drogist of dierenspeciaalzaak te koop is. Belangrijk is dat je bij het knippen niet in het levende gedeelte knipt. Bij cavia's met lichte nagels is het goed te zien doordat je een rood streepje vanuit de teen de nagel in ziet lopen. Knip een paar millimeter voorbij het punt waar het rode streepje ophoud. De nagels moeten dus niet te kort geknipt worden. Bij cavia’s met donkere nagels kan je niet zien waar het streepje eindigt en moet je het schatten. Het beste kan je iemand die weet hoe het moet het de eerste keer voor laten doen. Als je toch een keer fout knipt en het gaat bloeden, dan kan je het bloeden stelpen door de nagel in bloem (meel) te dopen. Het zal verder vanzelf overgaan.
Top