• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Maden

 • Bekeken Bekeken: 632
 • Laatste update Laatste update:
 • Een infectie met maden is zeldzaam bij Cavia's. Na behandeling herstelt de cavia weer volledig. In tegenstelling tot konijnen hebben cavia's nauwelijks last van de uitscheidingen van de maden die vergiftiging kunnen veroorzaken.

  Symptomen
  De aanwezigheid van larven (maden) van de vleesvlieg in een open wond van de cavia. De maden kunnen ook onder de Huid zitten.

  Behandeling
  Alle maden verwijderen en de wond goed schoonmaken met Dettol of waterstof peroxide oplossing (3%). De wond moet goed schoon en droog gehouden worden. Eventueel insmeren met desinfecterende zalf. Callendula zalf kan gebruikt worden om de wond sneller te laten helen.
Top