• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Genetica

 • Bekeken Bekeken: 676
 • Laatste update Laatste update:
 • Bij Cavia's werkt het net zoals bij mensen. Twee grote cavia's krijgen meestal ook groot nageslacht. En twee zwarte cavia's krijgen meestal ook zwarte jonkies. Meestal, want je kan niet alleen op het uiterlijk afgaan van de cavia. Die genen zitten namelijk aan de binnenkant.
  'Maar', zal je dan zeggen, 'als ik twee zwarte cavia's heb, dan zie ik toch dat ze zwart zijn? Dus waarom zouden er dan geen zwarte jonkies uitkomen?'
  Dat komt omdat bepaalde eigenschappen wèl tot uiting komen en sommige niet.
  Een cavia kan zwart zijn en toch een wit jonkie op de wereld zetten. Dat komt dan omdat in zijn genen zowel de kleur zwart als de kleur wit zit. Echter, alleen de kleur zwart is tot uiting gekomen bij hem. Hoe dat kan?

  Wil je meer weten over de genetica bij cavia's? Volg dan bv. de Genetica School lessen hier op het forum.

  Het bijgevoegde document Caviagenetica is een bijdrage van Dieter Lion
Top