• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

  Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Calcium gluconaat

 • Bekeken Bekeken: 317
 • Laatste update Laatste update:
 • Voldoende calcium inname is zeer belangrijk o.a. voor de opbouw van gezonde botten en voor de functionering van hart en spieren. De behoefte aan calcium is hoger in de laatste fase van zwangerschap en tijdens het zogen van de jongen. Calciumgebrek leidt tot dodelijke complicaties, bekend als Melkziekte. Calcium supplementen kunnen levensreddend zijn voor vrouwelijke dieren met eerste tekenen van melkziekte (lusteloosheid, spierzwakte) of Zwangerschapsvergiftiging.

  Calcium gluconaat wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen, makkelijker dan andere calcium preparaten. Het is aanbevolen als een snelle bron van calcium voor zwangere en zogende dieren, vooral als ze minder eten en tekens van ziekte vertonen. Calcium gluconaat kan ook gegeven worden aan dieren met bruin verkleurde en brosse Tanden, bij Cheilitis (kapotte lippen) en bij vastgestelde hypocalcaemie.

  Dosering:
  (per dag) 200-500 mg (ondersteuning), 1-2 g (ziekte). Oplossen in 0.5 ml water.

  Inhoud:
  Calcium gluconaat.

  Gewicht:
  25 g.

  Verkoop:
  https://www.maru-vet.com/

  1547389894225.png
Top