• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 16 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Ze belast haar linkerachterpootje niet


Status
Niet open voor verdere reacties.

Laura_x_

Ervaren
Lid
28 apr 2012
Berichten
605
Reacties
220
Locatie
Drenthe
Sinds woensdag belast één van mijn cavia's, Snowy, haar linkerachterpootje niet meer. Ze loopt er niet op, ze houdt hem omhoog als ze loopt en waggelt zo op 3 poten door de kooi.

Natuurlijk hebben wij al wat 'testjes' gedaan. Er zit geen verdikking in de poot/bij de nagels en ze heeft er ook geen last van als je druk geeft op de poot (hebben wij geprobeerd op alle plaatsen). Ze geeft dus geen pijn aan.

Ik denk niet dat haar kooivriendinnetje met haar heeft gevochten. Ze zijn erg voorzichtig met elkaar.

Wij denken zelf aan een verstuiking o.i.d. Gisterenavond leek het beter te gaan, maar vandaag liep ze weer op 3 poten. Daarnet piepte ze ook een poosje, toen we haar in de kooi zetten, alsof ze er last van had.

Nu is mijn vraag: herkent iemand dit? En heeft iemand tips?
We gaan binnenkort sowieso met haar naar de dierenarts, maar misschien heeft iemand die al eens meegemaakt bij een cavia.

Laura
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top