• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Wat te doen bij jeuk door luisjes?


Status
Niet open voor verdere reacties.

Moes

Gast
Ik heb een cavia (Siva) die met grote regelmaat krabt. Ik heb haar geborsteld om alle losse haren weg te krijgen, maar dat schijnt niet het euvel te zijn. Ik heb gezocht op luisjes, maar die kan niet vinden. Wat is wijsheid? Zal ik d'r wassen met luisweg-shampoo van Knoevel (voor de zekerheid) of zal ik haar gewoon eens wassen? (heb ik nog nooit gedaan en ze is inmiddels iets ouder als een jaar) Of misschien zijn er nog andere dingen of handigheidjes? De andere 2 schijnen er geen last van te hebben. Die zie ik in ieder geval niet zo vaak krabben en hebben ook geen luisjes. Siva heeft verder geen kale plekken o.i.d. ... alleen staat er zo'n beetje de hele dag ergens wel een plukje haar als antenne omhoog omdat ze dan weer gekrabd heeft :icon_rolleyes::icon_lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top