• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 16 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Wat kan dit nou toch zijn :( Pijn bij eten, maar er komt steeds niks uit onderzoek!!!


Status
Niet open voor verdere reacties.

molhoek

Gevorderd
Lid
25 mrt 2010
Berichten
332
Reacties
61
Locatie
rotterdam
Aantal Cavia's
2
Hoi, ik hoop echt dat iemand mij kan helpen!!!!!

Ik heb een caaf die in januari is geholpen aan haar kiesjes omdat ze niet meer kon eten (ze wilde wel maar het lukte niet, ze had duidelijk pijn in haar mond/tandjes). De DA vertelde na de operatie wel dat ze eigenlijk geen afwijkingen vonden.

Sindsdien ontwijkt de cavia hard voer. Ik heb dit probleem opgelost door brokjes te weken, dan gaat het wel. Maar de schrikreactie bij het kouwen (dit moet pijn zijn) blijft!
Ik ben gister naar de heer Verstappen (specialist) in Driebergen geweest.
Ook hij kon niks vinden, ook op de rontgen foto werd niks gevonden (geen kaak ontwrichting, abces of doorgegroeide wortels). Sterker nog, hij vond het gebit supermooi en symetrisch. Het enige wat hem wel was opgevallen was dat het gebit zwak was, en zacht.

Dit zou een vitamine C en D3 gebrek kunnen zijn (stofwisselingsprobleem). Echter, mijn caaf krijgt altijd extra vitamine C en het beste voer, en gevarieerde groente!! (nu krijgt ze dwangvoer, maar zelfs hier geeft ze die schrikreactie)

Wie heeft er ervaring met een zacht gebit? Kan dit de pijn veroorzaken???? Zo niet, wat kan het dan toch zijn??

Ik vind het zoooo zielig om aan te zien, dat ze overduidelijk last (schrikreactie bij kouwen, pijn, het lijkt ook alsof het eten blijft haken in de wangen) heeft met eten, maar er gewoon geen oorzaak gevonden kan worden. Ze is altijd al te dun geweest voor haar leeftijd, zou het dan gewoon aan aangeboren afwijking zijn (stofwisselingsprobleem) en dus gewoon een 'zwak' diertje ???

Alle tips of adviezen zijn welkom!!!!!!!!!!! Ik weet niet meer wat ik nu nog zou kunnen doen!!!!!!!!!! (behalve extra vitamine preparaten kopen) :':)':)'(

BVD

groetjes nicky
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top