• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Wat is dit vreemde ding toch?


Status
Niet open voor verdere reacties.

Sharon.C

Gevorderd
Lid
11 dec 2011
Berichten
416
Reacties
172
Locatie
Vlaams-Brabant
Toen ik daarnet mijn kleine caafjes ging wegen heb ik iets raars opgemerkt aan het oortje van éen van de caafjes.
Het 'kleefde' aan haar oortje, ik dacht eerst aan een stukje vuil of een korstje dus probeerde ik het eraf te halen, maar toen zag ik plots dat het een echt 'aanhangsel' was..
Ik heb haar in het licht gehouden en het aanhangsel eens goed bestudeerd, en het is al zeker geen teekje of ander insect. Het is net een stukje vel dat aan haar oortje groeit!
Vind dit echt iets heel vreemds.. Het is mijn eerste nestje en heb dus nog nooit aandoeningen bij jonge caafjes van dichtbij gezien. Het lijkt wel een soort antennetje op haar oor..
Weten jullie wat dit kan zijn en of dit gevaarlijk is? Moet het verwijderd worden?

Het beetje bloed dat je ziet op de foto komt doordat ik eerst dacht aan een stukje vuil dat ik eraf moest halen, verder maakt ze het uitstekend hoor!

Ze is hier geboren op 4 april 2012.
Hopelijk zijn de foto's een beetje duidelijk!

DSCN0933.jpg

DSCN0934.jpg

DSCN0924.jpg

DSCN0934.jpg DSCN0933.jpg DSCN0924.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top