• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Wassen


Status
Niet open voor verdere reacties.

Liefii

Ervaren
Lid
30 mrt 2012
Berichten
803
Reacties
1.005
Locatie
Zutendaal
Aantal Cavia's
4
Hoii,

ik heb een vraagje. Sinds vorige zondag heb ik 2 caafjes, het zijn mijn eerste dus wil graag alles vragen. Het zijn een Peruvian en een Alpaca, dus langhaarrassen. Ik weet dat de kans bestaat dat ik ze ooit zal moeten wassen, nu is het natuurlijk nog niet nodig. Maar zou het goed zijn om ze al eens een keertje te wassen als ze klein zijn, zodat ze het leren kennen en weten dat het goed is en dat ze er niet bang voor hoeven te zijn? Ik denk zo'n beetje aan de socialisatieperiode bij puppy's. Alles wat ze in die eerste weken leren kennen is voor hun normaal.. Of is dit niet zo bij cavia's?

Ik ga iig nu al iedere dag even met de borstel over hun rugjes terwijl ze lekker mogen knabbelen aan lekker groentjes. Ze blijven al heerlijk zitten en hoef ze niet vast te houden voor het borstelen. Zo raak ik ook regelmatig de oortjes en teentjes aan en heb ik al eens in hun mondje gekeken. Voor mijn gevoel leren ze dit dus dan als normaal te beschouwen. Ze krijgen voortdurend lekkers (worteltje fzo) terwijl ik dit doe. Is dit fout, of is het net goed?

En om dan terug te komen op het wassen, vanaf welke leeftijd mogen ze voor het eerst gewassen worden? Ze zijn nu bijna 6 weken..

Alvast bedankt,
Sabrina
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top