• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 16 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Verslag standaardcommissie cavia's en kleine knaagdieren 2011


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
87.327
Reacties
8.696
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Dit verslag loopt van 1 januari t/m 31 dec 2011.

De samenstelling van deze commissie is als volgt:
voorzitter: de heer A.A.Verrijdt, secretaris: mevr A.M.Vermeulen-Slik, lid: mevr W. Flokstra- van Harlingen.
In het begin van het jaar gaf mevr Flokstra aan niet te kunnen gaan voor een herbenoeming ivm gezondheidsreden. Hier voor in de plaats zijn benoemd de heren: G.Grooten voor de afdeling cavia's en M.Kalberg voor de afdeling kleine knagers tot 2014. De heer Verrijdt is herbenoemd tot 2013 maar geeft in de loop van het jaar aan, dat hij de commissie gaat verlaten per 1 April 2012. Mevr Vermeulen is benoemd tot 2012.

Erkenningen 2011.

Afdeling cavia's.
Definitief erkend werd i.v.m het koppelingsbesluit van de jaarvergadering 2010 de volgende cavia's:
- gladhaar zilvervos in de kleur chocolade
- US-Teddy in de kleur rood.

Voorlopig erkend tot 1 April 2013.
- Het ras Merino in de kleur , driekleur, zwart- rood- wit.

Afgewezen:
Lunkarya (peruvian) in de kleur zilveragouti-bont.

Voortzetting van de gladhaar Magpie en de CH-Teddy in driekleur zwart-rood-wit werden door de commissie bekeken.

Afdeling Kleine knagers.
De voortzettingen tot 2012 werden bekeken en dit waren de Tamme ratten in de kleurslag Siamees donkeroog, Chinese dwerghamster in de kleur wit donkeroog en de Mongoolse gebil in de kleur zilver nootmuskaat. De inzending van de tamme ratten en mongoolse gerbils voldeden niet aan de gestelde aantal dieren welke ingezonden dienen te worden.

Algemeen.
Op de landelijke KKV vergadering werden de erkenningen besproken en de standaard van de Merino op A4 formaat uitgereikt. De bijscholingsdag voor de cavia's en kleine knagers stond in het teken van de puntenkeuring. Er werd druk geoefend maar helaas hadden enkele keurmeesters een keuring. Het derde weekend van maart is zoals gewoonlijk de bijscholing van de Entente, afdeling cavia's. Deze werd bezocht door mevr Vermeulen en de heer Grooten welke gehouden werd in Ooostenrijk en een verslag hiervan heeft u kunnen lezen in het Kleindier Magazine.
De nieuwe standaard komt eraan alleen hadden we deze eerder klaar willen hebben. Het kontakt met de NKV/NMC verliep goed maar met de NCC ging het helemaal mis door een gebrek aan communicatie en de ontwikkelingen met de standaard kwamen hierdoor stil te liggen. Door een gezamelijk overleg met het hoofdbestuur zijn de problemen uitgepraat en liggen er nu datum's op tafel waar aan een ieder zich moet houden. Naast het verwerken van het koppelingsbesluit heeft de standaardcommissie de indeling van de nieuwe standaard aangepast aan die van de EE standaard. De samenwerking met de NCC loopt nu beter en gezamelijk wordt getracht om de standaard zo snel mogelijk te doen verschijnen.
Zoals te begrijpen is er veel overleg geweest tussen de commissieleden ivm de standaard dit jaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top