• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Scheur in het oor


Status
Niet open voor verdere reacties.

Laura_x_

Ervaren
Lid
28 apr 2012
Berichten
605
Reacties
220
Locatie
Drenthe
Vanmiddag mochten de opvangcavia's naar buiten met dit heerlijke weer. In de ren is het echter misgegaan, Kiki werd gebeten in haar oor. We weten niet door welke cavia, maar gingen op het gepiep (gekrijs) af.

We hebben haar naar binnen gedaan en ze heeft uit kunnen rusten in haar kooi. Het lijkt nu beter te gaan, dus we hebben haar in de ren gezet. Je mag niet aan haar oor komen, logisch, maar het bloedt niet meer: wat het vanmiddag wel heel erg deed.

Nu zit er dus een grote scheur in het oor en mijn vraag: Wat kun je er het beste op doen ter ontsmetting? Ik lees op google elke keer wat anders.

En dan nog een vraag: kan een dierenarts er iets mee? Hechten o.i.d? Hierover lees ik ook steeds wat anders.
Ik kan eventueel een foto posten als daar belangstelling voor is.

(Ik heb nog 2 andere cavia's in de opvang met scheuren in de oren, die heb ik zo gekregen, en die hebben er geen last (meer) van)

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen,
Laura :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top