• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Röntgenfoto blaassteen, doodsoorzaak Zwangere Chanel


Status
Niet open voor verdere reacties.

Sharita

Gevorderd
Lid
1 jun 2008
Berichten
320
Reacties
4
Locatie
enschede
Website
www.cs-sharita.nl
Onze lieve witte en mooie Chanel is overleden, met haar baby's nog in haar buik. de baby's waren waarschijnlijk al dood. ze heeft gisteren de hele dag niet gepoept en geplast, dwangvoeren hielp niet meer, ze slikte niet door en we zijn tegen de nacht gestopt met dwangvoeren.
de blaassteen verhinderde dat zij kon urineren..
ze was erg zwak, een operatie durfde de DA niet meer uitvoeren omdat haar kans op overleven nihil was. De operatie hebben we haar willen besparen en hebben dan helaas de keuze moeten maken om haar in te laten slapen.
we zijn er dan ook echt vreselijk verdrietig van, want t was zo'n schat!

dit is de eerste keer en waarschijnlijk niet de laatste keer, want het blijkt dat cavia's heel vaak last hebben van blaasstenen.. en er is behalve operatie wat erg riskant is voor een cavia hun enige redmiddel.

de blaassteen duidelijk te zien op de foto.
zo op de pc zijn de embryo's niet goed te zien, maar hier op de foto zelf zijn er duidelijk 5 te zien, misschien 6 als er nog 1 verstopt zit achter haar ruggengraat.


img016.jpg

img018.jpg

img016.jpg img018.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top